Work

House extension

 
BAN_foto 7_Tomas Manina.jpg
 

The clients intention was to extend the house by adding a master bedroom, kitchen and a place for work, on the other hand adapt it to the existing, but rearranged plan of the old house.

 
BAN_foto 1_Tomas Manina.jpg
 

We aimed on keeping the plan compact and atmosphere of a small garden house not far from the centre of Bratislava. So the illumination of each room was our priority, connecting the communal spaces with the garden. The kitchen is illuminated by a nontraditional frameless skylight, trough wich you can see the sky without the nearby objects.

 
BAN_podorys_povod.gif
 
BAN_foto 11_Tomas Manina.jpg
 

The master bedroom is connected with the kitchen and so with the garden by a wide glass door. The extension is covered by wooden cladding, which ewokes the feeling of a small garden house.

 
09.jpg
 
06.jpg
 

Type: House extension
Team: Vallo Sadovsky Architects
Photography: Tomáš Manina
Location: Bratislava, Slovakia
Area: 47,6 m2
Year: 2013

 
 
 
 
Interior, HouseMárk Mátis