Work

Mixed use building '3B'

 
Vallo_Sadovsky_Architects_Nadvorie_BoysPlayNice_07.jpg
 
05_Vallo_Sadovsky_Nadvorie_Trnava.jpg
 
Vallo_Sadovsky_Architects_Nadvorie_BoysPlayNice_38.jpg
 
Vallo_Sadovsky_Architects_Nadvorie_BoysPlayNice_40.jpg
 

The mixed-use object is designed as an extension, built to the blind wall of the neighboring building in order to activate the newly created courtyard. The object has 4.5m wide floor plan and is mostly one-sided towards the courtyard.

 
Vallo_Sadovsky_Architects_Nadvorie_BoysPlayNice_58.jpg
REZY.jpg
 

The heigh is held with the original part while the material is horizontally divided and creates a gradual increase of the scale from the house in Trojicne square. The contrasting morphology of the facade is moderated by the regular rhythm and the used materials.

 
65_Vallo_Sadovsky_KC_Trnava2017.jpg
 
16_Vallo_Sadovsky_Nadvorie_Trnava.jpg
 

The surrounding structure thus preserves the natural character of the inner city fragmentation. The simple layout is vertically divided into a rentable space, office and attic apartment.

 
17_Vallo_Sadovsky_Nadvorie_Trnava.jpg
 
Vallo_Sadovsky_Architects_Nadvorie_BoysPlayNice_46.jpg
 

Type: Mixed use
Team: Matúš Vallo, Oliver Sadovský, Marián Stanislav, Viliam Zajíček,
Zuzana Krejčířová, Elena Šoltésová, Jakub Španiel
Photography: BoysPlayNice
Location: Trnava, Slovakia
Area: 331 m2
Year: 2018

 
 
 
 
PublicMárk Mátis